Първоначално публикувано от soldier
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Рамена за чистачките
Collapse
X
-
Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti
-
Като човек, на който чистачките му излязоха около 120лева Ви съветвам да не си правите експерименти. На 146-та ми от 96г. правих какви ли не комбинации и накрая се оказа, че от оригиналните (заводските) рамене по-хубаво няма! Просто си купих по-скъпи пера и сега чистят добре. Много неприятна история е това с нашите чистачкиLada 1200s - "Госпожата" 1986г. - 2007г.
Алфа Ромео 146 Boxer '96 2008г. -
Comment
-
На мен оригиналните рамене са ми от онези целите, които ако реша да сменям или трябва да купя пера или направо целите рамене с пера.
Първо купих от Александър ауто по-евтиния вариант - по 25лв/бр. Чистеха по-лошо от тези, които исках да сменя - пружините им не бяха добри, перата им явно бяха някакви гадни... После взех от Типо рамене, модерни пера, спрей за да ги освежа - пак не стана, колкото и да ги фиксирах, все не чистеха същата площ от прозореца като оригиналните.
Чистаките са си проблем на 146-ците, особено пасажерската е много зле!Lada 1200s - "Госпожата" 1986г. - 2007г.
Comment
-
Първоначално публикувано от moulin_m Покажи съобщениеНа мен оригиналните рамене са ми от онези целите, които ако реша да сменям или трябва да купя пера или направо целите рамене с пера.
Първо купих от Александър ауто по-евтиния вариант - по 25лв/бр. Чистеха по-лошо от тези, които исках да сменя - пружините им не бяха добри, перата им явно бяха някакви гадни... После взех от Типо рамене, модерни пера, спрей за да ги освежа - пак не стана, колкото и да ги фиксирах, все не чистеха същата площ от прозореца като оригиналните.
Чистаките са си проблем на 146-ците, особено пасажерската е много зле!
По принцип нашите рамене не са направени да се сменят само перата, направени са, за да се сменя цялото рамо.
За пасажерската съм съгласен, че маже в края, но това е от чистачката. Аз в момента съм с по-къса пасажерска, и площа, която чисти ми е напълно достатъчна.
Преди това с какви ли не пера пробвах, слагам новото перо и още със слагането мажеше.
Comment
-
[QUOTE=soldier;889498]Истината е, за да ти е мирно - взимаш рамене от 146 фейслифт 15лв.
Т.е. рамене за 145/146 след 1997г., нали?
А има ли значение и колко натягам гайката, като поставя рамото? При сегашните пробвах с по-голямо натягане, пробвах и с по-малко, но не намирам разлика.Lada 1200s - "Госпожата" 1986г. - 2007г.
Comment
-
Значи аз си взех от фиат мареа за 15 лв рамена, за чистачката която е от тези новите без желязно рамо дадох около 25-30 лв 62см Champion, и понякога ми маже в края защото е прекаленно голяма но ще я сменя с 60 см на зима (със сигурност чисти по голяма площ от рамото с пера), а другата е нормален Шампион за 15-18 лв. И градът спи. Смених ги есента все още нямам никакви грижи. Сипваш си читава течност за чистачки зимна/лятна и нямаш грижи. А с пера съм се мъчил близо година, като са се почупили щипките няма как да стане, сега си мисля как да смена само перото на задната врата с перо от обикновен шампион...
Comment
Comment